Forexnews.bg
Технически анализ на златото ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 17 Август 2018 11:11

Американските индекси приключи с повишение в четвъртък, възобновените надежди за разрешаване на търговския спор между САЩ и Китай. Инвеститорите също така приветстваха силните тримесечни резултати от страна на Walmart и Cisco Systems.

Борсите в Европа се покачиха в четвъртък след новината, че Китай приел покана от Съединените щати за преговори по търговските въпроси в края на август.

Цените на петрола се повишиха в четвъртък, компенсирайки част от спада си с 2% от предходния ден, макар че отслабването на цените на суровия петрол доведе до запазване на цените на бензина.

Пазарът на петрол усети ефекта в сряда от увеличеното производство и резервите на САЩ, които доведоха до предпазливост към търсенето на гориво.

Цените на златото се оттласнаха от 19-месечното дъно в четвъртък, докато доларът се насочи към новината, че Китай и САЩ ще проведат търговски преговори този месец, въпреки че настроението на инвеститорите остава негативно.

Златото се понижи до 1 173.91 долара за унция, като по-рано през деня златото достигна най-ниското си ниво от 1159.96 долара за унция, което е най-слабото от януари месец миналата година.

Gold 

0111

Златото падна до 17-месечно дъно в четвъртък достигайки нивото от 1160$ за унция, като търговията в получи тласък от новината, че китайска делегация, водена от заместник-министъра на търговията Уан Шоуън, ще се срещне с американски представители по-късно през август.

Пробив на съпротивата на цена от 1204$, където се намира и 50 пълзящата средна, би довело до обръщане на сегашния низходящ тренд. При преодоляване на нивото на съпротива на цена от 1204$, бихме очаквали следващата цел на златото да тества нивото от 1235$ за унция.

Подкрепа: 1160.02;
Съпротива: 1204.15; 1235;


Отдел Международни финансови пазари
ИП Евро-Финанс АД

Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.