Forexnews.bg
EUR/USD – а сега накъде? ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 13 Април 2018 07:55

Валутната двойка EUR/USD се понижи вчера, в очакване на равносметката от срещата на ЕЦБ. В същото време, доларът продължава да е под въздействието на „агресивния“ тон на комитета по парична политика към Фед, след изнасяне на „стенограмата“ от последната среща на резерва.

Вниманието на инвеститорите, продължава да е насочено към случващото се между САЩ и Русия и разменяните заплахи от двете страни. Опасенията за търговска война, отстъпиха позиции.

Според дневната графика при валутната двойка, тренда е низходящ, след поскъпването на еврото на 6-ти април.

eurUSD

Техническите анализатори са на мнение, че само повишение на еврото над 1.2476, би променило настоящия низходящ тренд – във възходящ. От друга страна, понижение под 1.2214, може да инициира засилване на поевтиняването на единната валута, спрямо щатския дола.

Мини-трендът е възходящ. Слабостта на долара в четвъртък, инициира достигане на „мини-връх“ при ниво от 1.2395. Едва пробив на този връх, ще сигнализира за наличието на по-нататъшна сила на еврото.

Краткосрочното движение на валутната двойка EUR/USD може да е очаква да е в диапазона 1.2354-1.2401, като засилване на тренда в съответната посока, може да се случи, при пробив на едно от тези две нива.

Съществено понижение под 1.2354, би сигнализирало сериозен превес на мечи-настроените инвеститори към единната валута.