Forexnews.bg
Дневен анализ на основните валутни двойки за 13 ноември 2017 г. ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 13 Ноември 2017 09:49

Eвропейските пазари се понижиха в петък, записвайки най-лошата седмица от три месеца насам, след серията разочароващи резултати на Richemont и дъщерната фирма Cartier и страховете свързани с данъчната реформа в САЩ.

Натоварената седмица около финансовите резултати за тримесечието достигна своя пик в петък. Инвеститорите останаха най-разочаровани от Richemont SA, чийто луксозни брандове Cartier и Montblanc се представиха най-зле. Акциите на един от основните им конкуренти Burberry Group PLC продължиха сериозната разпродажба след погрома, който записаха в четвъртък.

Междувременно по-добрите данни за френската икономика помогна на еврото да натрупа позиции, a оптимистичните резултати на индустриалното производство в Обединеното кралство изстреляха паунда до най-високите нива за тази седмица. По-скъпите валути могат да се отразят на акциите на международните компании в Европа, заради оскъпяването на продукцията им.

Американските основни индекси затвориха търговията в петък предимно на по-ниски нива, слагайки край на седмичните поредни победи. Инвеститорите бяха разтревожени около вероятността за забавяне на дългоочакваната данъчна реформа.

Въпреки това обаче, някои компании успяха да изкарат положителни резултати за периода и така задържаха индекса Nasdaq на зелена територия.

Финансовият комитет на Сената публикува в четвъртък проекта за данъчна реформа, който обаче се различаваше от първоначалния план на републиканците. Една от най-съществените разлики се състоеше в това, че съкращаването на корпоративните данъци от 35 на 20 процента е предвидено да стане до 2019г. Всички се надяваха, че това ще се случи още в рамките на следващата година.

Двете версии на данъчната реформа ще бъдат дискутирани и ще се водят преговори преди да се вземе окончателно решение. Инвеститорите обаче загубиха надежда, че това ще се случи преди Деня на благодарността или Коледа.

Трейдърите проследиха и визитата на президента Доналд Тръмп в Азия, където американският глава постави на масата въпроси свързани с търговията. Той защити т. нар. „икономически национализъм“ заявявайки, че Америка няма да сключи сделка, ако някой се опитва да ѝ „извие ръцете“.

EUR/USD

1

Еврото записа волатилна сесия спрямо долара в петък. В крайна сметка сесията приключи в полза на единната валута, но увеличението бе слабо и ключови нива не бяха пробити. Търговията бе отворена на курс от 1.1641, а финалът бе сложен 23 пипса по-нагоре. Трендът варира в широк диапазон, като разликата между най-високата и най-ниската стойност за деня бе 55 пипса.

Подкрепа: 1.1540; 1.1478;
Съпротива: 1.1782; 1.1833; 

GBP/USD

343

Паундът регистрира ръст спрямо долара в петък. Британската валута продължи позитивната инерция от предишната сесия и натрупа позиции. Ако бичите настроения преобладават и занапред, съпротивата при 1.3279 ще бъде пробита. Сесията стартира на цена от 1.3144, като в началото трендът бе неутрален. Около обяд биковете надделяха и двойката удари връх за деня при 1.3229. Финалът бе сложен на курс от 1.3197. 

Подкрепа: 1.3071; 1.3024;
Съпротива: 1.3279; 1.3334;

USD/CHF

3452

Доларът напредна спрямо швейцарския франк в петък. Американската валута възстанови част от изгубените позиции предишната сесия. Така пробивът на подкрепата при 0.9866 бе отложен. Краткосрочните очаквания остават в полза на долара. Търговията бе отворена на цена от 0.9937, като трендът бе от бичи характер през цялото време. Връх за деня бе достигнат при 0.9967, а финалът бе сложен 10 пипса по-надолу.

Подкрепа: 0.9866; 0.9837;
Съпротива: 1.0037; 1.0067;

USD/JPY

4

Доларът записа неутрална сесия спрямо йената в петък. Така двойката остана близо до съпротивата при 113.68 и ако биковете надделеят, тя ще бъде преодоляна. Сесията стартира на курс от 113.46, а финалната линия бе пресечена 6 пипса по-нагоре. Трендът бе волатилен, но варираше в тесен рейндж, като разликата между най-високата и най-ниската стойност за деня бе 42 пипса.

Подкрепа: 112.93; 112.28;
Съпротива: 113.68; 114.49;

Отдел Международни финансови пазари
ИП Евро-Финанс АД

Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.