Forexnews.bg
Петролът поевтиня с 3%, щатските индекси нагоре ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 11 Декември 2018 09:49

5454Американските индекси се повишиха в понеделник, компенсирайки тежките загуби по-рано през деня, тъй като технологичните акции рязко се покачиха, коментираха анализатори от ИП Евро-Финанс АД.

Европейските пазари се понижиха в понеделник, повлияни от тревогите около забавяне на икономическия растеж и след забавяне на вота около Brexit, след като премиерът Тереза Мей отложи гласуването на споразумението в парламента.

Цената на петрола падна с 3 процента в понеделник, след слабостта на глобалните капиталови пазари, като фокусът се измести към растежа на търсенето. Цените на петрола изтриха печалбите си от петък, след като ОПЕК намали производството.

Американският лек суров петрол WTI поевтиня в понеделник с 1.61 долара за барел или 3.1%, достигайки 51 долара за барел. Докато сорт Brent се понижи с 1.68 долара или 2.7% достигайки 59.99 долара за барел.

Цената на златото се понижиха в понеделник, като доларът остана стабилен, но волатилността на фондовите пазари и перспективата за по-бавни темпове на растеж и нарастване на лихвените проценти през 2019 г. поставиха кюлчето близо до 5-месечен връх, който бе достигнат миналата седмица.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average завърши с ръст от 0.14% до ниво от 24 423.26 пункта. Широкият измерител S&P 500 отбеляза ръст от 0.18% до ниво от 2 637.72 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite се повиши с 0.74% до 7 020.52 пункта.

Книжата на Facebook поскъпнаха с 3.2%, а тези на Amazon, Netflix и Alphabet поскъпнаха със съответно с 0.73%, 1.7% и 0.63%. Книжата на Apple завършиха сесията с ръст от близо 0.7%.

Продължаващото търговско напрежение между САЩ и Китай продължава да влияе на настроенията на пазарите. В неделя китайските власти извикаха американския посланик в Пекин, в знак на протест срещу ареста на финансовия директор на Huawei Мън Уандзоу.


Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.