Forexnews.bg
Петролът и златото потънаха! ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 18 Октомври 2018 08:35

oil-1Dow Jones се понижи в сряда в рамките на волатилна сесия, след като протокола от последната среща на Федералния резерв показа, че централната банка се придържа към по-високите лихвени проценти, коментираха анализатори от ИП Евро-Финанс АД.

Европейските акции се понижиха още през следобедните часове на търговията, под натиска на автомобилния сектор.

Цената на златото се понижи още в началото на денят в сряда.

Спот цената на златото се понижи под 1 220 долара за унция, като е все още близко до 2-месечния си връх от понеделник достигайки 1 233.26 долара за тройунция.

Цените на петрола се спаднаха в сряда, докато фючърсите върху американския петрол потънаха под 70 долара за барел за първи път от един месец, след като американските запаси нараснаха с 6.5 милиона барела, почти три пъти по-високи от очакванията на анализаторите, като износът се понижи.

Петролът се повиши през последните дни от тревогите за иранските санкции и напрежението между Съединените щати и Саудитска Арабия след смъртта на саудитския журналист Джамал Ханшоги.

Суровият суров петрол тип Брент спадна с 1.31 долара за барел или 1.6%, достигайки 80.10 долара за барел, след като се повиши с 1.15 долара за барел през предходните три сесии.

Лекият суров петрол в САЩ приключи сесията в сряда със спад от 2.17 долара, или 3% достигайки 69.75 долара за барел.

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

 

Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.  

www.eurofinance.bg

 

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.