Forexnews.bg
Петролът връща част от загубеното миналата седмица ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 10 Септември 2018 09:54

oil-06След като през изминалата седмица петролът отбеляза най-голямата си загуба от две седмици насам, той възстанови част от загубеното. Щатският суров петрол се търгува с 50 цента нагоре до 68.26 долара за барел, докато брентът поскъпна с 62 цента - до близо 77.50 долара за барел.

Анализаторите продължават да прогнозират по-нататъшно поскъпване на петрола - до нива от 85-90 долара за барел, следствие на ограниченото производство от ОПЕК и очакваното намаляване на иранското предлагане, след санкциите върху страната.

Върху цената на петрола, ще продължи да оказва въздействие, всичко свързано с Иран и ОПЕК, коментират пазарни наблюдатели. Не е съвсем сигурно, дали загубата на ирански петрол, ще бъде компенсирано от други страни производители.

Щатският суров петрол премина границата от 70 долара през миналата седмица, но бързо се върна под тази граница. Това даде сериозен повод на анализаторите да спорят, относно бъдещата посока на суровината.

Технически анализатори смятат, че ако видим ново връщане над границата от 70 долара, то поскъпването може да продължи към следващото ключово ниво от 75 долара за барел.

По отношение на брента, прогнозите на GS са, че ще видим нива от 85 долара през следващите месеци.

Трябва да има сериозно повишение в производството на САЩ и останалите страни от ОПЕК и извън картела, за да се компенсира загубения ирански петрол и да започне да поевтинява суровината, смятат още пазарни наблюдатели.