Forexnews.bg
Петролът губи близо 7% вчера, възстановява се частично днес ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 12 Юли 2018 08:20

oil-graph-pictureБрентът се възстанови частично от силните си загуби вчера. Днес суровината добави 1.3 долара, или 1.8% към стойността си до нива от 74.7 долара за барел. Фючърсите на щатския суров петрол добавиха едва 42 цента, или 1.8% до 70.8 долара.

Премията между брента и щатския суров петрол, продължава да е изключително малка - едва четири долара, на фона на над десет долара само допреди няколко седмици.

Вчера, "черното злато" загуби близо 7% от стойността си, следствие на продължаващото напрежение в търговските отношения между САЩ и Китай. Вчера Тръмп заплаши Китай с налагането на мита на внос на китайски стоки за около 200 милиарда долара.

Експерти припомнят, че често ставаме свидетели на компенсирането на част от загубите, при понижения с подобен на вчерашния магнитут. Така че поскъпването на суровината днес не е особено голяма изненада.

Известен натиск надолу върху цената на петрола оказа и изявлението на държавната либийска петролна компания, че четири пристанища са били отворени отново в страната. Това позволи на пазара да се върнат над 850 000 барел петрол.

Известна подкрепа за цената на петрола, оказаха и данните за запасите в САЩ. Производството в най-голямата световна икономика е намаляло с близо 13 милиона барела през изминалата седмица, или с най-много от около две години насам. 

При металите, платината и среброто продължават да се търгуват близо до най-ниските си стойности. Среброто се е настанило трайно под 16 долара и се опитва да тества ключовото си ниво на подкрепа при 15.6 долара за унция.