Forexnews.bg
Петролът се насочва към 80 долара за барел? ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 04 Юли 2018 08:02

oil-1Петролът продължи с повишението си към 75 долара, след данните за понижението в запасите на петрол в САЩ и продължаващите опасения за недостиг в предлагането.

Въпреки уверенията, че Саудитска Арабия ще повиши производството си, в отговор на молбата на президента Тръмп и неговата администрация и там не се мина без скандали. Медиите осъдиха остро туитовите на Тръмп, които се определиха като обидни по отношение на Саудитска Арабия.

Щатският суров петрол се повиши с 1%, като премията между фючърсните контракти с доставка през месец, се разшири сериозно. Това сочи очакванията на пазарните участници за потенциално по-нататъшно повишение в цената на „черното злато“.

В допълнение, известното понижение на долара спрямо останалите основни валути, също съдейства за лекия ръст в цената на петрола.

Еврото се разменя рано сутринта при нива от 1.1670, или с около 20-на пипса над нивата му на търговия късно снощи.

Очакванията са запасите от петрол в САЩ да са намалели с 4.51 милион барела през изминалата седмица.

Поскъпването на петрола, става въпреки уверенията на страните от ОПЕК, че ще се придържат към постигнатото споразумение за повишение на производството с 1 милион барела на ден.

Ръстът на цената на суровината, в подобна среда, кара редица пазарни наблюдатели да смятат, че ОПЕК няма да успее да се справи с предлагането на подобно количество петрол, поради липса на достатъчни свободни мощности.

И това може да инициира по-нататъшно поскъпване на суровината към следващата ключова граница от 80 долара за барел.