Forexnews.bg
Среброто проби 16 долара – следваща спирка 15.50! ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 02 Юли 2018 08:19

silver 3Традиционните икономически теории казват, че златото и останалите благородни метали би следвало да поскъпват в моменти на геополитическа несигурност. В среда на постоянно споменаване на думата „търговска война“ между САЩ и Китай, каква по-хубава геополитическа нестабилност от тази...

И все пак благородните метали не успяват да намерят пътя си нагоре и продължават със загубата си.

Златото проби ключовото ниво на подкрепа от 1 250 долара и рано тази сутрин се търгува при нива от 1 248 долара. Следващите нива на подкрепа за жълтия метал са при нива от около 1 230 долара за унция.

По-притеснителна е ситуацията при среброто, където бе налице пробив на психологическата граница от 16 долара за унция. Това ниво, вече на няколко пъти спираше поевтиняването на метала и сега ситуацията е доста притеснителна.

Изглежда почти сигурно, че среброто ще тества ключовото си ниво на подкрепа при 15.50 долара за унция.

Не особено благоприятна е ситуацията и при платината. Тя се търгува при нива от 842 долара за унция, а надолу първата по-сериозна подкрепа е едва при нива от 809 долара за унция.

Иначе, съотношението платина-злато е рекордно ниско и това дава друг тревожен сигнал за инвеститорите. Това съотношение е 0.6750, като то се е задържало трайно под 0.7 изключително рядко в историята.

Дали настоящият момент не е крайно подходящ за един арбитраж между платината и златото, включващ едновременното скъсяване на златото и покупка на платина?!