Forexnews.bg
Благородните метали продължават със загубите си ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 28 Юни 2018 07:07

Цената на златото достигна нов шест и половина месечен минимум днес, следствие на продължаващото поскъпване на долара.

Спот цената на златото се понижи за трета поредна сесия вчера, като загуби 0.3% от стойността си до 1 255 долара за унция. Рано тази сутрин, златото се търгува още по-надолу – при 1 253 долара за унция.

Нарастващите рискове за търговска война между САЩ и Китай, които потопиха щатските индекси вчера, не оказват благоприятно въздействие върху цената на златото и останалите благородни метали.

Сериозни загуби вчера отбелязаха още цените на среброто и платината. Среброто тества в момента психологическата граница от 16 долара за унция, под която не се е понижавала от декември на миналата година.

Технически анализатори коментират обаче, че ако станем свидетели на поевтиняване на среброто под 16 долара, то почти сигурно ще видим и по-нататъшни загуби за благородния метал и тест на дъното при 15.60 долара за унция.

platinum

Подобна е и ситуацията при платината. Благородният метал, се понижи вчера под ключовото ниво на подкрепа от 858 долара и продължи да се понижава. Рано тази сутрин, платината се търгува при нива от около 855 долара за унция.

Платината е при долната граница на низходящ коридор на дневна база и под ключовото ниво от 873 долара за унция. Докато металът е под последното ниво, перспективите пред него не са особено позитивни, според технически анализатори.