Forexnews.bg
Златото прекъсна тридневния си ръст ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 08 Май 2018 08:08

goldЗлатото поевтиня вчера, прекъсвайки тридневния си ръст, след като доларовият индекс се върна към най-високите си нива от 2018-та година. Слабите данни за заетостта в САЩ, направиха малко, за да променят посоката на долара към силен ръст.

Няма как да не отбележим, че причината за силния долар, до голяма степен се корени в слабостта на останалите валути. След изключително лошите данни за ръста на британската икономика, станаха реалност и резултатите за слаба инфлация в еврозоната.

Или в момента, инвеститорите са на тема, къде данните са по-слаби. А щатската икономика, изглежда далеч по-силна от всички останали, дори и в светлината на повишение на лихвите и очаквани нови подобни действия от страна на Фед.

И макар Фед да не повиши лихвите през миналата седмица, като остави това за юни, перспективите ЕЦБ, или АЦБ да повишат лихвите, намаляха сериозно. И това, кара инвеститорите да се върнат към щатския долар.

Спот цената на златото, се понижи с 0.1% до 1 313 долара за унция, след като металът достигна най-високото си ниво от 30-ти април, при нива от 1 318.85 долара за унция. Фючърсите на златото с доставка през юни, поевтиняха с 0.1% до 1 314 долара за унция.

Пазарите обаче, бяха изтънени вчера, след като Великобритания, бе затворена, за честване на национален празник.

Доларовият индекс се повиши към най-високите си нива от петък, след данните за заетостта в САЩ.

Инвеститорите очакват три повишения на лихвите през тази година, като първото се очаква през следващия месец.

Междувременно, изненадващ спад в немските индустриални поръчки, бяха поредния негативен резултат от европейската икономика, който може да накара ЕЦБ, да забави политиката си на излизане от стимули. И това се отразява крайно негативно на еврото.

Основните фактори, които продължават да тежат на долара, са свързани с Фед и силата на щатския долар.