Forexnews.bg
Златото ще е интересен актив през следващите седмици ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 23 Април 2018 09:04

gold-platinum-comparisonПазарът на злато, се очертава да е интересен през следващите няколко седмици, защото от една страна има огромно геополитическо напрежение, което инициира ръста на суровината през последните седмици, а от друга поскъпване на долара.

Междувременно, напрежението между САЩ и Китай, във връзка с търговските отношения, между двете световни сили също допринесе за масирани покупки на злато, от страна на инвеститорите.

Златото обаче, не успя да преодолее ключовото си ниво на съпротива при 1 360 долара, което вече три пъти ограничи ръста му през последните месеци.

Някои експерти, изразяват мнение, че неуспешния пробив, в съчетание с поскъпване на долара и потенциално по-нататъшно намаление на геополитическото напрежение, може да изиграе лоша шега на благородния метал. Някои технически анализатори, дори се обявиха за възстановяване на низходящото движение в посока на нива от 1 200 долара за унция.

Далеч по-добра изглежда техническата картина за златото, ако се погледне към една по-дългосрочна графика. При нея се вижда, че златото има достатъчно подкрепа около 1 300 долара, в случай, че повишението му ще продължи по-нататък нагоре към 1 400 долара за унция.

Други експерти смятат, че златото ще намира подкрепа от страна на купувачи, всеки път, когато се понижи в среда на геополитическо напрежение, непредвидимостта на Тръмп и заплахата от ускоряване на инфлацията през тази година.

В допълнение, възстановяване на поевтиняването на долара, би могло да окаже съществено позитивно въздействие върху цената на благородния метал.
здх