Forexnews.bg
Петролът възстановява част от загубите си ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 04 Април 2018 09:38

oil-graph-pictureПетролът се повиши вчера, подкрепен от известното възстановяване на фондовите пазари и следствие на покупки от спекуланти, които сметнаха ръста за прекомерен.

Фючърсите на брента добавиха вчера 48 цента, или 0.7% към стойността си до 68.12 долара за барел, като рано тази сутрин се търгуват при нива от 68.45 долара за барел.

Повишението в брента, стана реалност, след близо 4-процентното му поевтиняване в понеделник, което бе най-голямото от юни насам.

Силното поевтиняване на петрола, се случи, след като брента достигна най-висока стойност за тази година при 71 долара за барел, през изминалата седмица.

Фючърсите на щатския суров петрол, се повишиха с 50 цента, или 0.8% до 63.51 долара за барел.

„Липсват някакви катализатори за поскъпването на петрола днес“, според Джон Макалузо, анализатор в Tyche Capital Advisors. Според него, поскъпването на петрола е било следствие на техническо възстановяване от загубите в понеделник.

Основните щатски индекси, се повишиха вчера, след резките си разпродажби в понеделник и това до голяма степен съдейства за повишението в цената на суровината. Поскъпването на долара, което според редица експерти се определя като временно, не успя да спре повишението на петрола и останалите основни суровини.

Цената на петрола, бе подкрепена и от коментарите на руския енергиен министър – Александър Новак, че след изтичането на споразумението за ограничаване на производството, с ОПЕК, може да бъде съставена организация за коопериране между ОПЕК и останалите водещи петролни производители, в края на годината.

Очакван ръст в производството на петрол от САЩ обаче, ограничи ръста в цената на петрола. Данните ще бъдат изнесени по-късно днес. Анализаторите прогнозират повишение с 200 000 барела в запасите за седмицата до 30-ти март.