Forexnews.bg
Петролът поевтиня с 3% ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 03 Април 2018 11:20

oil1Щатският суров петрол загуби 3% от стойността си до ниво от 63 долара за барел, след нарастване на геополитическото напрежение. Последното инициира връщане от последното възстановяване на индексите.

Нарастващото предлагане на руски петрол, както и наложените мита от страна на Китай, на 128 щатски продукта, инициираха сериозно понижение в цената на петрола.

Петролът поевтиня с 3% при относителна слаба търговия в понеделник, след като голяма част от пазарите, бяха затворени във връзка с честването на великденските празници.

През последните седмици, цената на петрола, отбеляза съществено повишение, като много експерти, започнаха да говорят за цена на петрола от 80 долара за барел.

Щатският суров петрол, приключи понеделник с понижение от 1.93 долара, или 3% до 63.01 долара за барел. Това се случи, след като суровината приключи първото тримесечие на годината с повишение от 7.5%.

Фючърсите на брента, загубиха 1.59 долара, или 2.3% от стойността си до ниво от 67.75 долара за барел. Те достигнаха най-високите си нива за тази година, през изминалата седмица – при 71.28 долара за барел.

Напрежението между Саудитска Арабия и Иран, две от основните производителки на петрол в ОПЕК, до голяма степен съдействаха за поскъпването на петрола на международните пазари.

„Предвид на това, че нищо не се случи обаче и няма катализатор в момента за повишение в цената на петрола и останалите петролни продукти, както и при много затворени пазари, цената на петрола се понижи“, коментира Джон Килдъф, партньор в хеджфонда Again Capital.

В допълнение, президента Тръмп заплаши, че може да преразгледа ядрената сделка с Техеран, което съдейства за ръст на износа на Иран. Тръмп постави срок на европейските преговарящи до 12-ти май, за да оправят празнотите в сделката с Иран.