Forexnews.bg
Петролът с разнопосочно движение ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 07 Март 2018 06:52

oil-graph-pictureЦената на петрола се движи разнопосочно вчера, след като поевтиняването на долара, спрямо останалите основни валути, до голяма степен се неутрализира от очакванията за ръст на запасите от петрол в САЩ.

Брентът добави 25 цена към стойността си до 65.80 долара за барел, докато щатският суров петрол запази цената си без промяна, при ниво от 62.58 долара за барел.

Доларът се понижи до най-ниското си ново от над седмица насам, спрямо кошница от валути, след данните че Северна Корея е склонна да води разговори със САЩ за неутрализиране на ядрените й оръжия и ще прекрати всякакви ядрени тестове по време на дискусиите.

Южна Корея, заяви също, че ще проведе среща със Северна Корея за пръв път от над десетилетие насам.

Новината, накара инвеститорите да продават своите долари, в търсене на по-рискови активи, като суровините. По-слабия долар, прави петрола и останалите деноминирани в долари активи, относително по-евтини за държане.

Щатският суров петрол обаче, остана под напрежение, в очакване на седмичните данни за запасите на петрол в най-голямата световна икономика. Те се очаква да се повишат за втори пореден път, според прогнозите на анализаторите.

Запасите се повишават, преди традиционните планирани сезонни поддръжки на рафинериите, когато обикновено потреблението на петрол намалява.

В допълнение щатското производство, което е вече над 10 милиона барела на ден и измести Саудитска Арабия от първото място сред производителите, също оказва сериозен низходящ натиск върху цената на петрола.

Производството на САЩ, достигна рекордните 10.057 милиона барела на ден през ноември, според щатското енергийно министерство.

„Растящото производство на САЩ, остава доминантния мечи фактор, засягащ цената на петрола“, според Абишек Кумар, главен енергиен анализатор в Interfax Energy.

Продължаващото повишение на щатското шйстово производство, също бе тема номер едно по време на конференция в Хюстън, през тази седмица.

В понеделник, МЕА предупреди, че щатското производство, най-вероятно ще се повиши през следващите пет години.