Forexnews.bg
Петролът продължава да губи след прогнозите на МЕА ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 14 Февруари 2018 14:41

oil-06Петролът се търгува без съществена промяна в нивата си, следствие на слабостта на щатския долар и прогнозите от МЕА, че предлагането може отново да превиши търсенето.

Запасите от петрол в САЩ са се повишили с 3.9 милиона барела за седмицата до 9-ти февруари, което превиши средните очквания за ръст от 2.8 милиона барела.

Брентът достигна двмуесечен минимум по-рано през вчерашната борсова сесия, като суровината достигна 62.72 долара за барел, или повишение от 0.2%.

Щатският суров петрол се търгува без съществена промяна при нива от около 59 долара за барел.

Запасите на бензин в най-голямата световна икономика се повишиха с 4.6 милиона барела, което отново се оказа далеч над средните очаквания за ръст от 1.2 милиона барела.

Фючърсите на бензина загубиха 0.3% от стойността си до 1.6737 долара за галон.

Данните, потвърдиха до голяма степен прогнозата на Международната Енергийна Агенция, откъдето предупредиха, че предлагането на петрол, отново може да се повиши над нивата на търсене.

„Отново сме под напрежение… което до голяма степен бе предизвикано от доклада на МЕА”, коментира Боб Явгер, директор на звеното за енергийна търговия в Mizuho.

МЕА ревизира глобалната си прогноза за търсене нагоре със 7.7%. Въпреки това обаче, производството, особено по направление на САЩ, може да изпревари ръста на търсенето, се казва още в доклада на агенцията.

Производството на петрол се повишава в среда на много несигурност на световните финансови пазари. Дори поевтиняването на долара, спрямо останалите основни валути, не успява да доведе до поскъпване в цената на петрола.