Forexnews.bg
Петролът поевтинява рязко ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 06 Февруари 2018 10:28

oil-06Цената на петрола се понижи вчера, следствие на растящото производство на САЩ и наскорошната сила на щатския долар. В допълнение, низходящ натиск върху цената на петрола се оказва и от слабостта на акциите и суровините през последните дни.

Фючърсите на брента, загубиха 1.12 долара, или 1.6% до 67.46 долара за барел. Щатският суров петрол поевтиня с 1.53 долара, или 2.3% до 63.92 долара за барел.

„Определено са налице червени флагове, особено при нива на брента от 67 долара за бларел. Ако се оттласнем нагоре от това ниво, то ще са налице известни признаци, за потенциална възможност за по-нататъшно поскъпване, иначе най-вероятно ще става въпрос за странична консолидация в бъдеще“, според Брайън ЛаРозе, технически анализатор в United-ICA.

Данните за заетостта в САЩ, които бяха изнесени в края на миналата седмица, посочиха ускорен ръст на щатската икономика, над очакванията на анализаторите.

Това инициира поскъпване на долара, към който цената на петрола е в обратна зависимост. Междувременно трите водещи щатски индекса, приключиха най-лошата си седмица от януари на 2016-та година, като определено не стартираха особено обнадеждаващо и новата седмица.

„Ако фондовите пазари, не станат свидетели на известно стабилизиране, то това може да окаже негативно влияние и върху енергийния пазар като цяло“, добавя още ЛаРозе.

И макар волатилността при цената на петрола, да проявява известни признаци на повишение, тя все още е близо до най-ниските си стойности от три години насам.

Последните данни на щатското енергийно министерство, посочиха повишение на производството в най-голямата световна икономика над 10 милиона барела на ден през ноември, което се случва за пръв път от 1970-та година насам.

В допълнение, шйстовите находища в САЩ са се повишили за втора поредна седмица, през изминалата такава, сочат още данните.