Forexnews.bg
Петролът близо до върха си от 2015-та година, криптовалутите на фокус ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 27 Декември 2017 15:13

oil-graph-pictureНастоящата 2017-та година бавно и сигурно върви към своя край. И докато търгуваните обеми се очакват да продължават да са ниски, това не пречи, петролът да се търгува близо до най-високите си нива от 2015-та година насам.

Пред инвеститорите предстои един от най-добрите периоди през годината. Това са седемте дни, през периода между Коледа и първите два дни на новата година. За тези седем дни, историческото представяне на S&P 500 е средно 1.35% в исторически план, или второто му най-добро представяне за подобен период през годината, според данни на LPL Research.

Биткойнът и останалите криптовалути, продължават да са в центъра на инвеститорския интерес, след безпрецедентните разпродажби от миналата седмица. Криптовалутата, която загуби над 40% от върха си от декември, възстанови част от загубеното и се търгува при нива от над 15 700 долара за монета.

Възстановяване е налице и при останалите криптовалути, като някои от тях, като например рипълът се търгуват близо до най-високите си нива. Рипълът се търгува при нива от над 1.14 долара, или повишение от над 14% спрямо нивата му от уикенда и края на миналата седмица.

Цената на петрола се запази в сряда близо до две и половина годишния си връх, като предлагането през следващата година, се очаква да продължи да е сравнително ограничено, в среда на повишение на търсенето му. Известни повишения, отбелязаха цените на металите. Среброто се търгува при нива от близо 16.60 долара за унция, а златото – при нива от близо 1 285 долара за унция.