Forexnews.bg
Петролът с волатилна сесия ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 22 Декември 2017 08:25

oil-graph-pictureПетролът се търгува волатилно вчера, след данните сочещи към потенциално нарастване на производството на суровината в САЩ. Щатският суров петрол, заличи първоначалната си загуба и приключи с ръст от 27 цента, или 0.5% до 58.36 долара за барел с доставка през следващия месец.

Фючърсите на брента, с доставка през февруари, добавиха 34 цента към стойността си, или отново 0.5% до 64.90 долара за барел.

„Има много неща, които подтикват петрола нагоре, с изключение на един фактор, който му оказва низходящ натиск – щатското производство”, коментира Роби Фрейзър, глобален стратег в Schneider Electric.
“Освен, ако не видим пропукване в предлагането, трейдърите най-вероятно ще продължават да повишават цената на петрола”, допълни още той.

От началото на годината, щатският суров петрол се повиши с 8.6%, докато брентът добави близо 14% към стойността си. Това доведе до разширяване на спреда, между двата типа от суровината.

Петролът получи известен тласък нагоре, следствие на по-големия от очакванията спад в запасите на петрол в САЩ. В същото време обаче, енергийното министерство на страната, заяви че производството се е повишило до 9.79 милиона барела на ден.

Цената на петрола, се повши стабилно след решението на ОПЕК да продължи производствените си съкращения до края на следващата година.

При останалите суровини отоплителното гориво поскъпна с 0.3% до 1.9502 долара за галон, а фючърсите на бензина с доставка през януари, се повишиха с 0.:% до 1.776 долара за галон.