Forexnews.bg
Запознати ли са американците с биткойна? ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 18 Декември 2017 09:35

bitcoin-e1466596991401Фючърсите на CBOE върху биткойна, са на път да регистрират слаба първа седмица, след като СМЕ се очаква да представи свои собствени контракти в понеделник, а Nasdaq се очаква да направи същото в началото на следващата година.

Въпреки това, 74% от възрастните американци, никога не са използвали дигитални криптовалути в живота си, според проучване на консултантската компания Morning Consult.

Броят на американските инвеститори в криптовалути, все още е много малък, сравнен с тези, които традиционно търгуват с финансови активи. Петдесет и четири процента от американците – рекорден минимум – инвестират на фондовите пазари (включително чрез пенсионните си планове).

Петнадесет процента от американците, които са с доходи над 100 000 долара годишно, твърдят че купуват криптовалути. Или криптовалутата, се използва от заможните американци, като средство за диверсифициране на техните портфейли.

В противовес, едва 7% от американците с доход под 50 000 долара, твърдят че някога са използвали биткойн.

Липса на знания

Въпреки, че 16.3 милиона американци изпозват биткойн през цялото време, повечето от хората изглеждат не особено запознати и подготвени за криптовалута. Като цяло основна част от американците, са объркани по отношение на бъдещето на дигиталните валути.

Цели 37% от американците заявяват, че не са запознати изобщо с биткойна. Четиридесет и два процента, смятат че не са запознати достатъчно с биткойна. Едва 9% от американците, смятат че са много запознати с криптовалутата. Останалите 12%, нямат никакво мнение за биткойна, или никога не са чували за него.

„Може да се каже, че в момента биткойна играе много малка роля в разплащателната система. Криптовалутите не са стабилна форма за съхранение на стойност и трябва да се приемат като силно спекулативни активи“, коментира Джанет Йелън през тази седмица.

Може би повечето от инвеститорите е добре да се обърнат към съвета на Бъфет, че инвеститорите трябва да търгуват само с активи, с които са запознати и да избягват модерните активи и тези, за които си нямат никаква идея.