Forexnews.bg
Златото в тесен рейндж, в очакване на стенограмата на Фед ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 22 Ноември 2017 10:32

GOLDЦената на златото се запази в тесен рейндж в сряда, като инвеститорите бяха предпазливи, преди изнасянето на стенограмата от предходната среща на Фед. Тя, най-вероятно ще внесе повече яснота, относно планираната бъдеща политика на резерва по отношение на лихвите.

Спот цената на златото се търгува при нива от 1 280 долара за унция, а фючърсите на метала с доставка през декември, се понижиха с 0.1% до 1 280 долара за унция.

„Не сме много сигурни, дали тази стенограма ще има особено влияние на пазара, предвид на факта, че очакванията са за почти сигурно повишение на лихвите през декември“, според Едуард Майер, анализатор в INTL FCStone, цитиран от Bloomberg. “Независимо от това, инвеститорите най-вероятно ще искат да видят какви са настроенията на резерва, относно бъдещата политика на Фед“.

На последната си среща, Фед запази нивото на лихвите без промяна, като намекна за плавното им повишение в бъдеще.

Според някои анализатори, Фед е относително близо до целта си, така че най-вероятно ще продължи с повишението на лихвите постепенно.

Очаквания за по-високи лихвени нива, подпомогнаха долара, което пък се отразява негативно върху цената на златото. Благородният метал, с търгува в относително тесните граници между 1 274 и 1 283 долара за унция.

При останалите метали, среброто загуби 0.1% от стойността си – до ниво от 16.93 долара за унция, а платината загуби 0.2% до 930.85 долара. Паладият се търгува при нива от около 1000 долара за унция, или близо до исторически най-високите си стойности.