Forexnews.bg
Златото в рейндж в очакване на решението на Фед относно лихвите ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 16 Ноември 2017 08:57

gold-platinum-comparisonЦената на златото се запази без промяна вчера, след като добри данни за щатската икономика вчера, повишиха очакванията, че Фед ще прибегне до още едно повишение на лихвите през следващия месец.

Спот цената на златото се търгуваше при нива от 1 278.55 долара рано тази сутрин. Вчера, благородният метал, достигна моментно стойност от 1 289.09 долара, или най-високото си ниво от 20-ти октомври насам. След добрите данни за щатската икономика обаче, златото върна почти всичко спечелено.

Поскъпването на долара, бе друг негативен фактор, който предопределя слабостта на щатската валута.

Декемврийските фючърси на злато, поскъпнаха с 0.1% до 1 277.80 долара за унция.

„За златото, в момента действат комбинация от фактори като очакваното повишение на лихвите от страна на Фед и потенциалното повишение на волатилността на фондовите пазари”, според анализатори от Argonaut Securities. Тези два фактора, до голяма степен се неутрализират един друг.

Някои експерти, изразяват мнение, че цената на златото ще се запази в рейндж, поне до следващата среща на резерва, или до пробив на едно от двете нива, които го задържат. И това са 1 300 долара нагоре и 1 262 долара за надолу.

В допълнение, посоката на златото и останалите благородни метали, ще продължи да се предопределя от движението на долара, спрямо останалите основни валути.

Ръстът на инфлацията в САЩ, кара редица пазарни наблюдатели да смятат, че опасенията на Фед, свързани с ниската инфлация, пред бъдещото повишение на лихвите, може да са изчерпани.

При останалите метали паладият се запазва при нива от 984 долара, а среброто се търгува при нива от 16.99 долара за унция. Платината се разменя за 930 долара за унция.