Forexnews.bg
Петролът с най-голям спад от три седмици насам ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 09 Ноември 2017 11:18

oil-graph-pictureЦената на петрола се понижи в сряда, като отбеляза най-лошото си дневно представяне от три седмици насам. Това се случи след данните на щатската администрация, че запасите от петрол в САЩ, са се повишили с 2.2 милиона барела за седмицата до 3-ти ноември.

Това бе напълно противоположно на средните очаквания на анализаторите, за спад на запасите от 2.7 милиона барела.

В същото време запасите на бензин са се понижили с 3.3 милиона барела, а тези на дестилирани горива с 3.4 милиона барела. И двете стойности се оказаха по-лоши от средните очаквания на анализаторите.

Фючърсите на щатския суров петрол, се понижиха с 48 цента, или 0.8% до ниво от 56.62 долара за барел по време на търговията им на нюйоркската стокова борса. Това бе най-големия спад на суровината от 19-ти октомври насам. Преди изнасянето на данните, петролът се търгуваше при нива от 56.86 долара за барел.

Фючърсите на брента, се понижиха с 34 цента, или 0.5% до 63.35 долара за барел, по време на търговията им в Лондон. Това стана, след като суровината загуби 0.9% от стойността си, ден по-рано.

Най-важното от данните бе, че производството на САЩ е достигнало нива, които не сме виждали от юни на 2015-та година.

Производството е станало свидетел на ръст от 67 000 барела на ден до 9.62 милиона барела.

Наскорошното поскъпване в цената на петрола, възобнови притесненията на инвеститори и анализатори, че ще събуди позаспалите щатски производители на шйстов петрол. И това изглежда, че вече започва да се случва.

Въпросът сред инвеститорите е следния – дали не сме станали свидетели на временен пик в цената на петрола?

В понеделник щатският петрол и брентът поскъпнаха с над 3% до най-високите нива от юни на 2015-та година. Това се предопредели от събитията в Саудитска Арабия.