Forexnews.bg
Златото надолу, петролът нагоре ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 08 Ноември 2017 09:26

goldЦената на златото се върна вчера, след като инвеститорите прибираха печалби след плахия ръст на благородния метал от първия ден на седмицата, отвел го до нива от близо 1 280 долара за унция.

Спот цената на златото, се понижи с 0.3% до 1 275 долара за унция, след най-големия ръст на метала от шест седмици.

Случващото се в Саудитска Арабия, изпрати цената на петрола до две и половина годишен връх, след като доларът и лихвите по щатските облигации се понижиха.

Много експерти, изразяват мнение, че цената на златото ще се върне в стария си рейндж в рамките на 20 долара, наблюдаван през последните две седмици. Златото ще тръгне само с цената на петрола и щатския долар, според пазарни наблюдатели. На този етап няма основания защо инвеститорите да купуват злато.

Доларът се повиши с 0.3% спрямо еврото във вторник, след като инвеститорите добавяха към залозите си за продължаващо разеденение между политиката на Фед и ЕЦБ.

Посещението на президента Доналд Тръмп в Южна Корея също може да даде известна подкрепа в цената на балгородния метал през следващите няколко дни.

При останалите благородни метали, среброто загуби 0.7% от стойността си, до ниво от 17.10 долара за унция, след като достигна най-високото си ниво от 20-ти октомври насам.

Съотношението между златото и среброто е най-ниско от средата на септември – при ниво от 74.39.

Според анализатори от Commerzbank, среброто е много близо до 200-дневната си пълзяща средна величина. Пробив над нея, може да инициира последващ по-нататъшен ръст при метала.

Платината поевтиня с 1.4% до 921 долара за унция, докато паладият загуби 0.5% до ниво от 995.47 долара за унция.