Forexnews.bg
Паладият поскъпна до над 1000 долара за унция ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 03 Ноември 2017 09:09

 

gold-platinum-comparisonЗлатото запази ръста си от сряда, след като трейдърите се репозиционираха след решението на Фед да запази нивото на лихвите. Това се случи, въпреки намека за декемврийско повишение на лихвите.

Фед се очаква да запази нивата на лихвите, при настоящото им ниво от между 1 и 1.25%, до следващото си заседание. Но това вече е заложено в нивата на търговия на финансовите пазари.

Спот цената на златото се повиши с 0.4% до 1 276 долара за унция, след като моментно вчера се повиши до нива над 1 280 долара за унция.

“Движението в цената на златото е най-вероятно следствие на репозициониране. Станахме свидетели на известно покриване на къси позиции при метала, което доведе до връщането в цената на благородния метал“, според Даниел Гали, суровинен стратег в TD Securities в Торонто.

Друг един метал обаче, привлича инвеститорското внимание. И това е – паладият. Той продължава със сериозното си поскъпване и вече се търгува при нива от над 1 000 долара за унция. Така металът е сериозно по-скъп от платината, нещо което не се е случвало толкова често в исторически план.

При останалите метали, среброто поскъпна с 2.7% до 17.148 долара, след като се повиши моментно до 17.195 долара за унция, или най-високото й ниво от 20-ти октомври насам.