Forexnews.bg
Златото поскъпва преди решението кой ще е наследник на Йелън ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 01 Ноември 2017 14:30

gold-barsЗлатото поскъпна, достигайки моментно стойности над 1 280 долара, преди заседанието на Фед днес, както и предстоящото оповестяване на решението на Тръмп, кой ще е следващия заместник на Йелън.

На този етап, спекулациите са, че изборът му клони към Пауъл, който най-вероятно би бил много по-слабо агресивен по отношение на политиката на повишение на лихвите. А това е добре като цяло за златото и не чак толкова за долара.

Инвеститорите ще наблюдават отблизо и конференцията, след двудневната среща на Фед. На нея ще се търсят признаци за потенциално повишение на лихвите през декември.

Спот цената на златото, се търгува с повишение от 0.5% до 1 278 долара за унция, след като по-рано през деня достигна пик от 1 281 долара. Повишението на благородния метал, може да се ускори, предвид на пробива на 100-дневната SMA на метала, разположена при 1 275 долара за унция.

Металът поевтиняваше през последните две седмици, след като доларът се засилваше. И докато цената му се възстановява от загубите, тя все още е с 15 долара под рейнджа от началото на седмицата.

Това което възпира златото е предстоящата среща на Фед, както и дали ще видим трето повишение на лихвите през декември, според пазарни наблюдатели.

Златото е силно чувствително към повишението на лихвите, както и към движението на щатския долар.

В допълнение добрите тримесечни отчети на щатските компании и новите рекордни стойности на индексите също тежат над повишението на метала.