Forexnews.bg
Златото продължава да губи позиции ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 25 Октомври 2017 08:46

gold-platinum-comparisonЗлатото се понижи вчера, след като инвеститорите с нетърпение очакваха обявяването на новия ръководител на Фед, което подхрани долара. В същото време щатските индекси се търгуват изключително близко до рекордните си стойности.

„Спекулациите за по-агресивен в политиката ръководител на Фед, доведоха до низходящ натис при цената на благородния метал“, според Оле Хансен от Saxo Bank.

Президентът Тръмп, заяви пред медиите в понеделник, че е „много, много близо“ до избора си за нов ръководител на Фед.

Спот цената на златото се понижи с 0.5% до 1 276 долара за унция, след като моментно през деня достигна най-ниска стойност от 1 271.86 долара за унция.

Фючърсите на златото с доставка през декември, се понижиха с 0.2% до 1 278.9 долара за унция.

Спот цената на златото загуби 6% от едногодишния си връх на 8-ми септември, при ниво от 1 357.54 долара за унция. Очакванията са, че Фед ще повиши лихвите през декември, за трети път през тази година.

Златото не получава подкрепа и по направление на геополитическата несигурност. Напоследък, не се чува нищо ново по направление на Северна Корея, или ситуацията изглежда доста спокойна.

Индексът MSCI, следящ представянето на 47 основни борсови индекси, се търгува близо до рекордни исторически стойности, но понижението в акциите на General Electric, доведоха до повишение на индекса на волатилността VIX.

„Доста изненадан, че цената на златото все още е при тези нива. Златото трябваше да се търгува по-надолу, при нива от около 1 260 долара за унция, предвид на рекордите за световните индекси и настроенията за включване на риск“, според трейдър от Хон Конг.