Forexnews.bg
Трудните времена за металите продължават? ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 12 Юли 2017 06:55

gold-platinum-comparisonЗлатото върна част от спечеленото вчера, в очакване на речта на Джанет Йелън пред Конгреса. Златото с доставка през август, загуби 3.1 долара, или 0.3%, за да се търгува при нива от 1 210.10 долара за унция.

Рано тази сутрин, златото се търгува при далеч по-високи нива от близо 1 219 долара.

След изключително силни данни за пазара на труда в САЩ от края на миналата седмица, благородният метал тръгна надолу, като повлече след себе си и цените на останалите ценни метали.

„Вниманието на инвеститорите, е насочено към централните банки по целия свят, откъдето стават все по-агресивни по отношение на монетарните си политики.

В изказвания от миналата седмица, Фед потвърди политиката си на „плавно“ повишение на лихвите в най-голямата световна икономика.

Растящите лихви, намаляват апетита към злато, който е обратнопропорционален с движението на долара. Щатската валута, продължи да поскъпва спрямо някои основни валути, като йената например.

Във вторник, доларовият индекс се повиши с 0.1%, като зелените пари, регистрираха четиримесечен връх, спрямо йената.

Според някои анализатори обаче, в момента са налице фактори на пазара, които впоследствие могат да оттласнат цената на златото нагоре.

Среброто, се търгува без съществена промяна, при нива от около 15.60 долара за унция, след като поскъпна с 1.3% в понеделник. В края на миналата седмица, металът отбеляза силно понижение, включително и моментна криза, отнела от стойността му над 8%.

Фючърсите на платината, загубиха 7.2 долара от стойността си вчера, или 0.8% до 894.70. И при този метал обаче, се наблюдава известно възстановяване рано тази сутрин, като търговията се извършва при нива от 905 долара.