Forexnews.bg
Петролът продължава да поевтинява ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 11 Юли 2017 08:38

oil-06Петролът поевтиня в понеделник, добавяйки към загубите си от края на миналата седмица. Високото производство в САЩ, както и съмненията, че ОПЕК ще спазва ограниченията си, натежаха върху цената на „черното злато”.
Поевтиняването на петрола, стана реалност въпреки слуховете, че ОПЕК обмисля разширяване на производствените си ограничения.

От Русия обаче, се обявиха, срещу подобни действия, явно следствие на факта, че страните от картела не успяват да посрещнат настоящото си лимити.

Данни от май, посочиха увеличаване на производството, над приетите съкращения. Допълнителното производство, стана реалност от страни като Нигерия и Либия.
Брентът с доставка през следващия месец, се търгува с понижение от около 50 цента, или 1% до нива от 46.21 долара за барел.

Щатският суров петрол, се понижи с 45 цента до 43.78 долара за барел. Рано тази сутрин, суровината се разменяше още по-надолу – при нива от 43.42 долара за барел.

„Пазарът е изправен пред по-ниски стойности и изглежда податлив на понижение в момента”, коментират анализатори от PVM, в писмо към своите клиенти.

Няколко ключови представители на ОПЕК, ще се срещнат с руски официални представители на 24-ти юли, на която среща ще се обсъжда потенциално увеличаване на производствените съкращения, според пазарни наблюдатели.

Брентът се понижи със 17%, от началото на годината, въпреки оповестените мерки за удължаване на съкращенията до март на следващата година.

ANZ, коментират че пазарът продължава да се фокусира върху повишаващото повишение на производството от страна на САЩ.

Броят на шйстовите производители се повиши през изминалата седмица за 24-та поредна седмица.

Щатското производство се повиши с над 10% от средата на 2016-та година.