Forexnews.bg
Запасите от петрол в САЩ най-ниски от януари ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 07 Юли 2017 08:42

oil-graph-pictureПетролът поскъпна сериозно вчера, след данните за запасите в САЩ. Те са се понижили до най-ниските си нива от януари насам, като запасите на бензин, са се понижили с най-много от март месец.

Фючърсите на щатския суров петрол, добавиха 2.6% по време на щатската им търговия.

Запасите на петрол и петролни продукти, са намалели с 6.3 милиона долара за изминалата седмица, до 502.9 милиона барела. Запасите на бензин, са се понижили с 3.7 милиона барела.

И макар, черното злато да поскъпна, повишението все още не може да неутрализира загубата на суровината от 4.1% от сряда, когато Русия не подкрепи предложението на ОПЕК, за по-нататъшни съкращения в производството.

Запасите са едно от нещата, които могат да спрат поевтиняването на петрола, но ще са необходими още фактори обаче, за да се промени негативната му посока, смятат пазарни наблюдатели.

Щатският суров петрол, добави 1.16 долара към стойността си вчера до нива от 46.29 долара за барел. Общият търгуван обем, бе с около 17% над средния за последните 100 дни.

Брентът с доставка през септември, поскъпна с 1.06 долара, или 2.2% до ниво от 48.85 долара, като все повече се доближава до психологическата граница от 50 долара за барел.

Както се казва обаче, „всяко чудо за три дни“. Рано тази сутрин, ценната суровина отново пое силно надолу, като щатският суров петрол загуби почти всичко спечелено вчера и се търгува при нива от 44.85 долара за барел. Брентът пък, се разменя при нива от 47.40 долара за барел.

От началото на годината, щатският суров петрол е поевтинял с около 15%, следствие на растящите запаси на петрол в САЩ и неуспехът на страните от ОПЕК да ограничат реално производството си, въпреки споразумението с Русия.

Много институционални инвеститори, сред които и Morgan Stanley, занижиха прогнозите си за цената на петрола за третото и четвъртото тримесечие за суровия петрол и брента.