Forexnews.bg
Акампора: Щетите за фондовите пазари много по-големи от очакванията ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 02 Ноември 2018 14:20

MarketsPoisedSteepDropStockFuturesTrading3HxroqtqRPvl

Изтъкнатият технически анализатор - Ралф Акампора смята, че фондовият пазар е в лоша форма и то много по-лоша от това, което инвеститорите на Уолстрийт смятат.

Акампора, пионер в областта на графичния анализ заяви, че за техническата вреда за щатските индекси Dow Jones Industrial Average и широкия S&P 500, след заличаването на целия ръст за тази година и влизане на Nasdaq във фаза на корекция, ще са необходими много месеци, за да бъде възстановена.

"От техническа гледна точка, нанесените технически щети на фондовия пазар са много, много по-лоши от тези, за които се говори", заяви Акампора, пред изданието MarketWatch в телефонно интервю във вторник.

Експертът се обръща към групата технологични акции FANG, които бяха в основата на повишението на щатските пазари през последната година и половина. В тази група попадат Facebook, Amazon.com, Netflix и Google.

В понеделник, тази седмица, сериозните загуби само при тези имена, доведоха до намаляване на пазарната капитализация на пазара с общо 120 милиарда долара.

Освен това, Amazon стана най-новия член от групата попаднал в мечи пазар, характеризиращ се с понижение от най-малко 20%.

"Бях бик дълго време и както всички на пазара очаквах корекция. Но това, което наблюдаваме в момента е нещо съвсем различно“, заяви Акампора.

Според анализатора, бичият пазар ще се превърне в мечи и настоящата динамика ужасно наподобява на тази преди пазарната катастрофа от 1987-ма година, когато индексът Dow отбеляза понижение от 22.6% за един ден на 19-ти октомври.

За щастие на инвеститорите октомври приключи.

Иначе, според техническият анализатор, спадът би следвало да се канализира до края на първото тримесечие на следващата година.

Индексът Dow трябва да падне още 2 900 пункта, или около 10%, от текущите си нива, за да достигне 20% под рекорда си на 3-ти октомври – до ниво от 26 828.39 пункта.