Forexnews.bg
Кошмарният октомври за инвеститорите към края си ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 31 Октомври 2018 14:56

stock-market-correctionСряда ще маркира последния ден на месеца за инвеститорите, като той е на път да завърши кошмарно за тях. Индексът Dow се понижи с 4.9%, докато широкият S&P 500 загуби 5.5% от стойността си. Месецът е на път да се отличи с най-големите загуби за щатските пазари от 2000-та година насам.

Във вторник пазарите се сринаха - и макар че изглеждаше, като че ще се повтори търговията от понеделник - инвеститорите купуваха в последните часова на деня и индекситъ завършиха при най-високите си нива в рамките на деня.

Пазарите в сряда очакваха цял ден резултатите на Facebook, които бяха смесени и могат да дадат начало на нова посока за индексите в сряда. Най-голямата социална мрежа в света изнесе печалба над средните очаквания на анализаторите, но разочарова леко по направление на приходите си за изминалото тримесечие.

В крайна сметка акциите на социалната мрежа поскъпнаха на извънборсовия пазар и повлякоха и целия пазар нагоре. Фючърсите на щатските индекси сочат отваряне силно на положителна територия в средата на седмицата.

В сряда графикът на компаниите, които ще отчитат своите резултати остава натоварен, като инвеститорското внимание ще е насочено към печалбите на General Motors (GM), Kellogg (K), Yum Brands (YUM) и AIG (AIG).

Най-значителните макроданни за деня ще са свързани с резултатите за заетостта в частния сектор и ръста на заплащането през октомври. Очакванията са за 190 000 нови работни места в частния сектор.