Forexnews.bg
EUR/USD при идеален момент за покупка ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 30 Октомври 2018 10:04

Най-търгуваната валутна двойка – EUR/USD се търгува в изключително тесен рейндж последната една седмица и след срещата на ЕЦБ, която не „произведе нищо неочаквано“. На това обаче, инвеститорите могат да гледат като на затишие пред буря.

Двойката е много близо до психологическото ниво от 1.1300, където е разположена 200-дневната SMA на седмична графика, както и още едно силно ниво на подкрепа, идващо от графиката по-назад.

Иначе, при 1.1200 се намира 61.8-процентната корекция на целия ръст от дъното на еврото при 1.03, до върха му при нива от над 1.25.

98765

Казано по друг начин, инвеститорите имат много добра отправна точка за удължаване на единната валута, спрямо долара, с възможност за поставяне на относително близък стоп – на около 60-70 пипса.

Тези инвеститори, които смятат, че еврото ще поскъпва и това, което наблюдавахме през последните месеци е просто корекция на дългосрочния възходящ тренд, най-вероятно ще очакват насочване нагоре, поне за тест на 50-дневната SMA и предходния връх при 1.1780.

Или потенциалната печалба е в размер на около 400 пипса, при риск от 70 пипса. Това прави съотношението доходност-риск от близо 6, което е повече от отлично.

Разбира се, своя шанс могат да видят и мечките, при пробви на важното ниво на подкрепа от 1.1300. Това, е много вероятно да отключи по-нататъшно понижение на двойката към следващата ключова граница от 1.1200. По-силен спад обаче, валутната двойка би реализирала само при преодоляване на последното посечено ниво.

Дотогава, биковете все още ще имат своите шансове.

Автор: Теодор Минчев

* материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка, или продажба на валута