Forexnews.bg
MS: Този път Фед няма да спасява пазара ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 29 Октомври 2018 07:30

Фед едва ли ще прибегне до спасяването на фондовите пазари този път, предвид на опасността от повишение на инфлацията, според стратези от щатската инвестиционна банка Morgan Stanley.

„Фед и останалите централни банки от развитите пазари са в различна фундаментална фаза, в сравнение с 2010-2017-та година. Това намалява възможностите централните банки да не звучат толкова агресивни“, според Андрю Шийтс, анализатор от финансовата институция.

1786b762ad6b26c6cb2f18f037ce411c

Това е една от причините, поради които от Morgan Stanley все още не препоръчват на инвеститорите да купуват щатски акции, въпреки близо 9-процентното понижение на широкия индекс S&P 500 този месец.

От банката се опасяват, че ще видим още едни последни разпродажби на щатските пазари, преди индексите да се стабилизират.

В допълнение, анализаторите виждат по-нататъшни трудности през 2019-та година.

При разглеждания сценарий, най-добре се очаква да се представят златото и петрола. Енергийните акции, обикновено се представят по-добре от пазара като цяло. Златото и природния газ, преминават от едни от най-зле представящите се – до едни от най-добре представящите се активи.

Щатските индекси и доларовият индекс, традиционно се представят по-зле, в среда на ускоряване на инфлацията. Европейските и японските акции в момента са с най-привлекателно съотношение доходност риск, смятат още от банката.

Очакванията за по-нататъшно повишение на лихвите, ще постави на по-голямо изпитание краткосрочните облигации, смятат още от финансовата институция.