Forexnews.bg
Алън Грийнспан: Това е най-тесният пазар на труда, който съм виждал ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 19 Октомври 2018 08:56

800px-Mvc-017xАлън Грийнспан е бивш ръководител на Фед и авторитетно име в инвестиционни среди. И докато много хора обвиняват политиката му на повишение на лихвите за последвалата криза, определено Грийнспан има какво да каже за пазара.

Според него, нивото на безработица в САЩ, което е най-ниско от близо 50 години насам, ще доведе след себе си неизбежно до ръст в заплащането и инфлация.

По този начин, Грийнспан бе поредният, който дава „вот на доверие“ на ръководителя на Фед – Джером Пауъл, по отношение на политиката му на повишение на лихвите и след сериозните критики дошли от президента на САЩ – Доналд Тръмп.

Цената на труда ще се повишава, въпреки че в момента е налице много слабо повишение на продуктивността, коментира още Грийнспан.

“Налице е популизъм, който в крайна сметка зарази Америка“, допълни още Грийнспан, който заемаше поста ръководител на Фед за периода между 1987 и 2006-та година, простирайки се по време на четири щатски президента.

Последният му коментар, бе по повод на опитите на Тръмп да критикува и се меси в политиката на Фед, който се смята за независим орган.

Според стенограмата от последното заседание на Фед, на което бяха повишени нивата на лихвите, резервът се гласи за още едно повишение на лихвите през тази година.

През тази седмица, бе публикувана новата книга на Алън Грийспан „Капитализмът в Америка: История“, в която той е съавтор с икономиста Адриа Улдридж.