Forexnews.bg
Мохамед Ел-Ериан: Криптовалутите не са мъртви ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 13 Септември 2018 06:23

 

mohamed-el-erian-hinted-about-his-future-in-his-internal-memo-to-pimco-employeesСривът на криптовалутите от началото на годината вече е по-лош от този на технологичните компании от 2000-та година. Общата пазарна капитализация на дигиталните монети, се понижи вече с 80% от началото на годината, а най-голямата и стара криптовалута – биткойнът загуби близо 60% от стойнотста си.

Етерът поевтиня с 80% от началото на годината, за да достигне най-ниската си стойност за последната една година в сряда, като с 80% се понижи и биткойн кешът. Рипълът загуби 88% от стойността си.

Все още обаче, не бързайте да отписвате криптовалутите.

„Криптовалутите не са мъртви и определено технологията на която са базирани не е мъртва“, смята икономическия съветник на Allianz – Мохамед Ел-Ериан, уважаван пазарен стратег. „Най-вероятно ще видим по-широка адаптация на криптовалути, както от частния, така и от публичния сектор, на блокчейн технологиите и другите свързани с криптовалутите технологии“, смята още пазарният стратег.

Коментарите на Ел-Ериан обаче, могат да звучат като честите такива от пазарни експерти, които са на мнение, че не биткойна, а блокчейн-технологията имат бъдеще.

Ел-Ериан обаче, смята че биткойнът не е лоша инвестиция. През юни, той заяви, че биткойнът би бил добра инвестиция при нива от 5000 долара, като отново потвърди тази си позиция.

„За мен при ниво от 5 000 долара е разумно“, коментира Ел-Ериан пред финансовото издание CNBC. Късно през юни биткойнът се понижи до около 5 800 долара, като е близо до най-ниските си стойности за годината и в момента. Рано тази сутрин, водещата криптовалута се разменя при 6 350 долара за монета.

„По отношение на криптовалутите, това което наблюдаваме в момента е осъзнаването, че адаптацията на дигиталните валути няма да е толкова бързо, колкото инвеститорите биха желали. Аз обаче смятам, че те ще са тук още дълго време“, смята още експертът.