Forexnews.bg
Паунд долар - а сега накъде? ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 08 Август 2018 12:58

Нарастващата перспектива за "Брекзит без сделка" оставя GBP биковете настрана от началото на седмицата.

Коментарите от този род подкрепиха някои потоци към убежища като японската йена и швейцарския франк и се оказаха един от ключовите фактори за разпродажбата на паунда. Цялата тази несигурност около Брекзит процеса продължава да тежи на стърлинга, който в последните дни отстъпва от повечето свои основни конкуренти.

gbp

От друга страна щатския долар получи лека подкрепа след коментарите на китайския външен министър относно санкциите на САЩ върху Иран. Според последните заглавия, китайското външно министерство е заявило, че се противопоставя на едностранните санкции на САЩ срещу Иран и че търговското сътрудничество с Техран е отворено, прозрачно и законно.

Леката подкрепа за американския долар добави към агресивната разпродажба на стърлинга.

Технически анализ на GBP/USD

Лошата серия на британската валута продължава за 5-ти пореден ден и предходната най-ниска стойност на GBP/USD за годината 1,2919 бе пробита. Почти веднага след този пробив кабела тества фигурата 1,2900. Евентуално слизане под нея може да доведе до активиране на стоп поръчки и още един рязък спад надолу. Особено при липсата на силна подкрепа.

Най-близкото ниво, на което GBP може да разчита е около 1,2852, дъно от края на август миналата година, след което мечките вероятно ще погледнат към почти 14-месечния минимум 1,2774. От друга страна стабилизиране тук и покачване над психологическите 1,30 ще даде глътка въздух на купувачите, които може да погледнат към 1,3049.

Все пак, като цяло картината около британския паунд остава изключително чувствителна към новините около Брекзит. Именно развитието на преговорите за раздялата между Великобритания и ЕС остават основния двигател за двойките включващи GBP.

Този материал не съдържа и не трябва да се тълкува като съдържащ инвестиционен съвет, инвестиционни препоръки, оферта или покана за сделки с финансови инструменти. Моля, обърнете внимание, че този търговски анализ не е надежден показател за текущите или бъдещите резултати, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници, за да сте сигурни, че разбирате рисковете.

obuchenie

Научете се как да търгувате британски паунд и още много финансови инструменти с новия безплатен Обучителен Пакет 2018 на Admiral Markets.

* Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка, или продажба на валути на форекс пазара.