Forexnews.bg
ЕЦБ се очаква да повиши лихвите по-скоро от прогнозите ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 06 Юли 2018 06:06

ECB jpgОблигациите в еврозоната поевтиняха, след като пазарните участници завишиха очакванията си, че ЕЦБ ще повиши лихвите по-рано от досегашните очаквания.

Немските облигации поведоха понижението, като еврото се повиши, след нарастване на очакванията, че ЕЦБ ще повиши лихвите далеч преди декември на следващата година.

В момента в нивата на търговията на фючърсите, се залага 82% вероятност ЕЦБ да повиши нивата на лихвите до септември на следващата година. За сравнение, доскоро очакванията за това бяха само на 70%.

Понижението на облигациите се засили след данните за заводските поръчки в Германия. Те се повишиха с 2.6% през май, или два пъти повече от средните очаквания за ръст от 1.1%.

„Ние предлагаме тактическо скъсяване на немски облигации“, коментира Кристох Рийгер, стратег в Commerzbank AG, в писмо към клиентите на банката.

Лихвите по пет годишните немски облигации се повишиха с три базисни пункта до минус 0.26%, докато тези по 10-годишните облигации също добавиха 3 базисни пункта до 0.33%.

Вчера, от минутите на Фед стана ясно, че резервът също възнамерява да продължи с плавното си повишение на лихвите, като пазарните участници очакват четири повишения на лихвите тази година, две от които вече видяхме.