Forexnews.bg
50 Cent отново се връща със залози във VIX ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 15 Юни 2018 06:55

Помните ли мистериозния трейдър „50 cent”? Същият който в продължение на близо година непрестанно залагаше на пут опции на индекса на волатилността VIX и макар дълго време да губеше в крайна сметка реализира печалба в размер на десетки милиони долари.

Или един нагледен пример, как търпението и постоянството на финансовите пазари, в съчетание с добра търговска стратегия възнаграждават инвеститорите.

Е, изглежда че мистериозният трейдър отново се връща към своя любим инструмент.

vix

След като реализира печалба в размер на около 183 милиона долара и дълго време отсъстваше, или по-скоро изчакваше, от пазара на индекса на волатилността, трейдърът отново прави своя залог.

Той е стартирал във вторник с покупката на 50 000 кол опции със страйк от 28 долара за индекса на волатилността и закупени при ниво от 0.50 и 0-51 цента. В сряда сутринта, подобна сделка е била осъществена отново, но този път за 0.49 цента.

Предвид на факта, че индексът на волатилността VIX приключи сряда при ниво от 12.28 пункта, залогът е много сериозен, че волатилността отново ще се върне на пазара.

Всъщност, залогът е по-скоро, че индексът S&P 500 ще се понижи сериозно, предвид на факта, че индексът се движи в противоположна посока на широкия щатски показател в 80% от времето.

Разбира се, налице са известни съмнения, дали залогът се прави от оригиналния „50 cent”, а не от някой негов имитатор. Така, че добре е да имате едно наум…