Forexnews.bg
Blackstone: Нещо ще разстрои инвеститорите на фондовите пазари ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 11 Юни 2018 07:53

stock-marketБайрън Вийн от Blackstone има лоша новина за инвеститорите, които се радват на наскорошното рали на борсовите индекси. Те не бива да се чувстват твърде комфортно, защото може да се случи нещо, съвсем скоро, което да им развали настроението.

„Моето лично усещане е, че нещо се заформя там. Нещо, което ще разстрои пазарните участници и най-вероятно това ще е геополитическо събитие. Може да е предстоящата среща между САЩ и Северна Корея”, коментира Вийн, в интервю за финансовото издание CNBC.

Коментарите на Вийн, стават реалност в момент, когато индексът на волатилността – VIX се понижава следствие на повишението на щатските индекси. Обикновено показателя на страха е в обратнопропорционална зависимост от посоката на пазара.

Според Вийн, който е вицепрезидент в компания за управление на активи - Blackstone Group, инвеститорите не бива да са твърдо убедени в посоката на пазара и не бива да изключват възможността да видим по-сериозна корекция на индексите.

В края на миналата седмица, станахме свидетели на нов ръст на технологичните компании, който доведе до намаляване на волатилността и индекса, следящ представянето й.

Дори въпреки предупреждението си, Вийн смята, че щатската икономика се развива здравословно и е много силна.

„Най-вероятно ще видим корекция от 10% по пътя, но като цяло сме в период на ниска волатилност, защото няма признаци за скорошна рецесия. Според мен, най-рано може да се очаква рецесия през 2021-ва година”, смята още експертът.