Forexnews.bg
Най-големият хеджфонд в света: 2019-та ще е трудна за икономиката ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 07 Юни 2018 07:17

DalioКогато основателят и ръководител на най-големия хеджфонд в света – Рей Далио, пазарът мълчи и слуша. А това, което Далио казва, би следвало да притеснява всички пазарни участници.

Според ръководителя на Bridgewater Associates следващата година ще е трудна за фондовите пазари и икономиката. Той е мечо настроен за почти всеки финансов клас активи, коментира Далио, в наскорошно писмо към клиентите на управлявания от него фонд.

„2019 се очертава да е опасен период за икономиката“, смята Далио.

По-рано през месеца, хеджфонд-мениджърът изрази мнение, че основен двигател на фондовия пазар наближи към своя край и това вещае проблеми.

„Мечо настроени сме за почти всички финансови активи“, се казваше в писмо на хеджфонда към акционерите му.

Компанията, която управлява в момента активи на стойност около 150 милиарда долара, смята че лихвената крива на щатските облигации, би следвало да остане плоска, в серда при която петролът достигна 62 долара за барел и доларът се понижи с 3.5%, спрямо останалите основни валути.

„2019 се очертава да е опасен период за икономиката, когато финансовите стимули ще приключат, а цикълът на повишение на лихвите от страна на Фед ще намери своя пик“, се казва още в писмото на хеджфонда. „И предвид на факта, че финансовите пазари предхождат случващото се в реалната икономика, опасността за инвеститорите вече е налице.