Forexnews.bg
Звездата от „The Big Short“ препоръчва да се скъсява Deutsche Bank ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 14 Май 2018 07:55

1-the-big-short-003Името Стив Айсман - паричен мениджър от Neuberger Berman Group, може и да не Ви говори нищо, но най-вероятно се сещате за неговия образ от популярния филм „The Big Short“. Това е анализаторът, прогнозирал финансовия колапс, преди кризата от 2008-ма година.

И Айсман има едно ново предложение към инвеститорите, които се чудят акциите на коя компания да скъсяват... И тя е - Deutsche Bank AG. Най-голямата немска банка, която среща сериозни трудности и е в период на криза, по пътя си към преструктуриране.

“Deutsche Bank наистина има проблеми с рентабилността си“, коментира Айсман, в специално телевизионно интервю за Bloomberg Television, от Хонг Конг. „Deutsche Bank е проблемна банка. Смятам, че акциите й, трябва да се понижат драстично“, смята още експертът, като допълни, че „ниско капитализираната банка“, най-вероятно ще трябва да повиши капитала си през следващата година.

Айсман, също така препоръча къси залози срещу канадските финансови компании, като потвърди, че все още е къс в щатската банка Wells Fargo & Co.

Ранните залози на Айсман, срещу ипотечния пазар, преди кризата от 2008-ма гоина, попаднаха в книгата на Майкъл Люис от 2010-та година “The Big Short”, базирана на историите на парични мениджъри, които се облагодетелстваха от финансовата криза.

Айсман, се присъедини към базираната в Ню Йорк Neuberger Berman, след като затвори своя хеджфонд Emrys Partners през 2014-та година.