Forexnews.bg
Nomura: Скъсявайте долара през лятото ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 03 Май 2018 08:04

dollareuroТемпературите се повишават, а с това и напрежението на валутните пазари. Най-голямата японска финансова институция – в лицето на Nomura Holdings Inc., има едно предложение за валутните трейдъри. И то е – да скъсяват долара през лятото.

От финансовата институция са на мнение, че къс долар, може да е добра идея за следващите три-четири месеца. Препоръките са, за скъсяване на долара спрямо йената и еврото.

От януари насам, зелените пари, са най-силната основна валута, подкрепяна от очакванията за повишение на лихвите от страна на Фед.

Вчера Фед запази нивото на лихвите без промяна, като предупреди, че инфлацията е почти при целеното ниво. Въпреки това от Nomura са на мнение, че повишението на лихвите, което не се осъществи вчера, може да започне да се забавя.

И в среда на очаквания за край на стимулите от страна на останалите водещи банки по света, доларът може да започне да се понижава, спрямо другите основни валути, смятат още от Nomura.

„Проспектите за това другите централни банки да започнат да приключват ултра-облекчените си монетарни политики, може да ограничи позитивното влияние на очакваните увеличения на лихвите от страна на Фед, по отношение на долара“, се казва в анализ на банката.

В известна степен, като проблем се определя фактът, че ЕЦБ също може да премине към плавно нормализиране на монетарната си политика, в резултат на не особено задоволителните данни от еврозоната.

Заедно с растящата инфлация в САЩ, от Nomura смятат, че по-нататъшното повишение на лихвите, макар и със забавени темпове, ще се отрази много негативно на пазара на облигации.