Forexnews.bg
Д. Тайс: Вземайте си парите и бягайте от акциите ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 13 Април 2018 07:52

stock-crashИнвеститор, известен с това, че ръководи „мечи фонд“, смята, че срив на пазара може да е неизбежен. За това предупреждава Дейвид Тайс, визирайки геополитечските рискове и политиката на Фед.

В интервю, за финансовото издание CNBC, експертът предупреди инвеститорите да „вземат парите си и да бягат“.

„След като се радвахте на купона, време е за оттегляне. Твърде много хора танцуват в момента. Но според мен, това може да е много опасно. Бих казал, че последните няколко пъти, понижението на индекса от 10%, беше сигнал, че музиката предстои да спре“, допълва още Тайс.

Според Тайс, корекцията на индексите през февруари, може да се приеме като първичен шок, предвещаващ по-нататъшна волатилност за щатските пазари и индекси.

„Цялата тази волатилност, и удвояването на индекса на VIX, са много, много притеснителни“, смята още инвеститорът. „В момента тестваме 200-дневната пълзяща средна, при някои ключови и горещи акции, като Google и Facebook."

Тайс, който продаде своя Prudent Bear Fund на Federated Investors през 2008-ма година, в разгара на финансовата криза, не е отдавна в „лагера на мечките“. Той обаче, започне да предупреждава инвеститорите да залагат за понижение, от юли на миналата година.

Експертът има сериозни притеснения, свързани с опасността от търговска война с Китай и реална такава в Сирия. Тайс определя изказванията на президента Тръмп, към Русия, като допълнителни внасящи несигурност за пазара.

Тайс смята още, че растящите лихви, от страна на Фед, ще поставят щатската икономика под сериозен натиск.

„От една страна имаме Фед, който повишава лихвите. Имаме ръководител на Фед, който наистина не се интересува от двете понижения на индексите с по 10% през февруари и след това през март-април. Това не са много добри признаци“, коментира още експертът.

Според него, циклите на повишение на лихвите от страна на Фед в исторически план, са водели до рецесии и до дълбоки корекции за щатските индекси. Тайс не смята, че настоящия момент ще е различен, след като индексите са много надценени, по негово мнение.

Експертът посъветва инвеститорите, да обмислят покупката на злато.