Forexnews.bg
Експерти: Биткойнът ще поевтинее до 4 000 долара, преди по-траен ръст ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 05 Април 2018 10:50

bitcoin-e1466596991401Биткойнът отстъпи от ръста си в началото на седмицата, когато премина психологическата граница от 7 000 долара за момент. Криптовалутата се върна отново под това ниво и все повече стават „експертите“, които смятат, че лошите времена за най-голямата криптовалута ще продължат.

Лакатушеното при цената на биткойна през последната седмица, до голяма степен е индикация за тенденциите при криптовалутата и липсата на ясна посока.

„Пазарът остава изключително неясен и инвеститорите не са напълно наясно какво да очакват в бъдеще и каква е посоката“, коментира Чарлз Хейтър съосновател на CryptoCompare.

“През изминалата година минахме през изключително нерационална турболентност, като инвеститорите бяха яхнали вълната. Стана ясно обаче, че това коте може да поскъпва без основателни причини, може и да пада по същия начин“, допълва още Хейтър.

Спадът на криптовалутите, до голяма степен се предопредели и от опасенията свързани с щатските криптоборси. Невъзможността да се захранват сметките там, продължават да тежат на пазара.

В момента са налице проблеми при всички методи за захранване на сметки, на криптоборсите. Повечето борси, предупреждават инвеститорите за потенциално забавяне на депозитите, до решаване на този проблем.

Вчера криптовалутата загуби над 8% от стойността си и се търгуваше при нива от 6 876 долара за монета.

Съществено понижение, отбелязаха цените и на останалите криптовалути. Етериумът се върна отново при нива на търговия от под 400 долара, като достигна нива от 375 долара, а рипълът е отново под психологическата граница от 50 цента за монета.