Forexnews.bg
К. Уинклевос: Биткойнът може да поскъпне до 320 000 долара ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 12 Февруари 2018 09:57

bitcoin-e1466596991401Биткойнът – най-голямата криптовалута в света, може да поскъпне 40 пъти спрямо настоящите си нива, до стойност от около 320 000 долара, според Камерън Уинклевос, един от известните близнаци, прочули се покрай социалната мрежа Facebook Inc.

В интервю за финансовото издание CNBC, Камерът предпроложи, че криптовалутата е по-добра опция от златото, когато се търси алтернатива на парите.

„И какво прави златото злато? Неговата ограниченост. Биткойнът, на практика е ограничен по предлагане актив... много по мобилен и траен. Или с други думи е по-добрия вариант на златото“, заяви още известният близнак.

По отношение на наскорошните разпродажби на биткойна, Камерън заяви, че това е била една добра възможност за покупки. Докато в началото на февруари пазарната капитализация на биткойна бе в размер на около 200 милиарда долара, тя се понижи до 100 милиарда долара след най-голямото му седмично понижение. Последва известно стабилизиране в капитализацията на биткойна, при нива от около 140 милиарда долара.

Инвеститорите могат да очакват поскъпване между 30 и 40 пъти в цената на биткойна, защото ако се погледне към пазара на златото, което е на стойност 7 трилиона долара, биткойнът заема една минимална част от него. В същото време 40-кратно поскъпване на биткойна, може да инициира повишение в цената на биткойна до 4 трилиона долара.

Разбира се, това едва ли ще се случи днес. Много е възможно, за такова поскътпване на криптовалутата да са нужни 10, или дори 20 години.

Въпросът, който всички биха попитали обаче е – дали е сигурно съществуването на биткойна изобщо, след подобен времеви период?