Forexnews.bg
GS: Криптовалутите могат да свършат като нещо без стойност ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 08 Февруари 2018 10:02

bitcoin-e1466596991401Криптовалутите се възстановиха в сряда от техните наскорошни дъна, но според щатската инвестиционна банка Goldman Sachs, няма надежда криптовалутите да се върнат към своите пикови стойности.

Всъщност, от банката имат дори една още по-лоша новина за инвеститорите. Много е възможно криптовалутите да свършат, като нещо напълно без стойност.

„Повечето, ако не всички от днешните дигитални монети, ще намерят като своя крайна точка нулата“, според Стив Стронгин, ръководител на звеното за изследвания и анализ на щатската банка, в доклад публикуван на 5-ти февруари.

Наскорошните ценови флуктоации при криптовалутите, включително и биткойна, бяха доказателства, че пазарът на криптовалути е във фаза на „балон“, според Стронгин.

Експертът, предупреди още инвеститорите в криптовалути, да се приготвят, да загубят цялата си инвестиция в притежаваните от тях дигитални монети, към днешна дата, защото криптовалутите нямат вътрешна стойност.

И докато Стронгин е песимистичен относно биткойна, той е далеч по оптимистичен, относно блокчейн технологията.

Биткойнът поскъпна с над 6% вчера, повишавайки се моментно до нива от близо 8 400 долара. Рано тази сутрин обаче, криптовалутата отново се търгува под психологическата граница от 8 000 долара.

Това е съществен спад – от близо 60% в цената на криптовалутата, която достигна исторически връх при нива малко под 20 000 долара в средата на декември на миналата година.