Forexnews.bg
Карл Айкън: Биткойнът и другите криптовалути са нелепи ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 07 Февруари 2018 08:44

bitcoin-e1466596991401Последният „експерт“, който се включи с коментари относно биткойна и другите криптовалути е инвеститорът активист Карл Айкън. Той заяви - „Биткойнът и останалите криптовалути са нелепи. Не бих се доближил до тях.

„Може би съм твърде стар за тях“, коментира още Айкън. „Но не бих се докоснал до тези неща“.

Негативните коментари на инвеститорът милиардер, станаха реалност пред финансовото издание CNBC.

“Не харeсвам криптовалутите, може би само защото не ги разбирам“, допълни още Айкън в специалното телевизионно интервю. „Как се регулират тези валути?“.

„Може би съм твърде стар за тях“, обясни още Айкън, „но просто не бих докоснал тези неща“.

Биткойнът, се възстанови от тримесечния си минимум във вторник, достигайки нива от около 7 000 долара. По-рано през деня, криптовалутата се понижи моментно под психологическата граница от 6000 долара.

Въпреки голямата популярност на биткойна, все повече известни инвеститори и анализатори са критици на биткойна и останалите криптовалути.

По време на Икономическия Форум в Давос в Швейцария през изминалия месец, биткойнът бе сериозно разкритикуван от много от бизнес лидерите.

Джейми Даймън заяви, че биткойнът никога няма да е основен конкурент на долара. Според него обаче, блокчейн технологията може да послужи за по-голяма ефективност при финансовите транзакции.

Миналият месец, инвеститорът милиардер Уорън Бъфет заяви, че вярва, че наскорошната лудост покрай биткойна и останалите криптовалути няма да свърши добре.

В края на миналата година, Айкън нарече биткойна, че „прилича на балон“.