Forexnews.bg
Genesis Global Trading: Биткойнът може да поскъпне с още 61.5% ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 15 Ноември 2017 10:21

bitcoinСлед изключително силна волатилност, цената на биткойна проявява трайни признаци на възстановяване. Рано сутринта, биткойнът се търгува при нива от близо 6 900 пункта, или отново е на крачка до психологическата граница от 7 000 долара.

Според пазарни наблюдатели, поскъпването на биткойна, се предопределя от очакваното пускане в търговия на фючърсите, базирани върху криптовалутата.

През уикенда, биткойнът се понижи моментно до нива от около 5 600 долара за монета. От тогава насам обаче, тя добави над 20% към стойността си.

С втория най-голям ръст се отличи етериум класик, поскъпквайки с 10.8% до 17.22 долара.

След експлозията си от миналата седмица, биткойн кешът, се стабилизира при нива на търговия от около 1 300 долара. Сега инвеститорите се питат, дали ще видим тест на върха от над 2 400 долара, или криптовалутата ще продължи да се търгува при настоящите си нива.

Въпреки поевтиняването си обаче, биткойнът, все още заема над 50% от сумарната пазарна капитализация на криптовалутите, която е при нива от 215 милиарда долара. За сравнение, пазарната капитализация на биткойна е 115 милиарда долара, по последни данни.

Изпълнителният директор на СМЕ Group – Тери Дъфи, заяви пред СNBC, че борсата, може да представи фючърсите върху криптовалутата през първата седмица на декември. Подобно действие, може да доведе до намаляване на волатилността при цената на биткойна, прогнозира още Дъфи.

Междувременно, цената на биткойна може да продължи да се повишиха. Според доклад на Genesis Global Trading, цената на криптовалутата може да се повиши с 61.5% през следващите четири седмици.