Forexnews.bg
GS: Биткойнът гледа към 8000 долара ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 08 Ноември 2017 09:30

bitcoin-e1466596991401След като от JPM и по-конкретно ръководителя на финансовата институция – Джейми Даймън нарече биткойнът балон, който ще свърши много зле за инвеститорите, явно от основния им конкурент GS, съзряха изключителна инвестиционна възможност.

Според редица слухове, инвестиционната банка работи за изграждане на инфраструктура за предлагане на продукти върху биткойна, което може да я направи основния играч и маркет-мейкър за криптовалутата.

Поскъпването на биткойна над 7 000 долара, се предопредели и от новината, че CME планира пускането на фючърси върху биткойна. Това допълнително ще затвърди легалните позиции на биткойна и може да даде още предимства на GS.

Явно от щатската инвестиционна банка, гледат много сериозно на този проект. И това си личи от последните коментари на анализатори на финансовата институция.

Според техническият анализатор Шеба Джафари, биткойнът има потенциал да достигне поне до ниво от 7 941 долара. Или казано по друг начин, следващата граница към която криптовалутата може все по-уверено да започне да гледа е 8 000 долара.

„Пазарът показа доказателства за импулсивно рали, след пробива на върха при 6 044 долара и това отключва потенциала за по-нататъшен ръст пред криптовалутата“, според Джафари.

На 31-ви октомври СМЕ заяви, че планира пускането на фючърси върху биткойна през четвъртото тримесечие на тази година, очаквайки единствено регулаторно одобрение.

„Това е една много важна стъпка на биткойна по пътя на легалното му признаване“, според Лео Леламед, ръководител на СМЕ, цитиран в интервю за Reuters.

Биткойнът има, както своите поддръжници, така и своите противници. Освен Джейми Даймън, против биткойна се обявиха и други именити банкери, включително и истинският вълк от Уолстрийт – Джордън Белфорд.